Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

INFORMATIE OVER RISICO’S BEHANDELING MET HYALURONZUUR filler

Het behandelen met een hyaluron filler brengt risico’s met zich mee.

Tijdens iedere rimpelbehandeling bestaat er een zeer kleine kans op een infectie of een allergische reactie.

Deze allergische reactie kan met behulp van Hyaluronidase worden behandeld.

Bij synthetische hyaluronzuren is de kans op allergische reacties zeer klein. In sommige gevallen kan er een infectie optreden die met een antibioticakuur goed te behandelen is.

Soms ontstaan er kort na het inspuiten kleine voelbare verhardingen. Dergelijke onregelmatigheden zijn bijna altijd van korte duur en verdwijnen na een aantal weken vanzelf. Een specifieke nabehandeling is verder niet noodzakelijk.

Heel af en toe blijkt tijdens het vullen een bloedvaatje geraakt te zijn wat een blauwe bloeduitstorting veroorzaakt. Dit verdwijnt binnen een week. Een mogelijke plaatselijke zwelling en irritatie (rode vlekken) wordt beperkt door koeling en verdwijnt zonder restverschijnselen binnen enkele dagen.

Let op: Fillers met naald of de pen: de werking is hetzelfde. De eerste dagen na de behandeling is vaak sprake van zwelling. Deze wordt vanzelf binnen een week minder, waardoor het soms lijkt alsof het resultaat van de fillers minder is. Vooral de lippen zijn hier een goed voorbeeld van: “Door het opvullen ontstaat er meestal vlak na de behandeling een zwelling, die binnen een aantal dagen vanzelf minder wordt, maar dat betekent ook dat een deel van het effect teniet wordt gedaan. Hierdoor kan het eindresultaat soms tegenvallen.”

Soms komt het voor dat na de allereerste behandeling je lichaam binnen twee weken de hyaluronzuur afstoot en is er weinig of niets meer te zien. Elk lichaam reageert anders. Bij afbraak adviseer ik je om binnen 3 weken na te behandelen. Het lichaam herkent dan wel de hyaluron.